Thursday, August 14, 2014

Kampanja: Besplatan Javni Prevoz - Stop Bus Plus

99% Srbije: " Zatim, Talin u Estoniji postao prva Evropska prestonica koja je uvela besplatan javni prevoz za sve građane od početka 2013. godine. Tu meru je gradska uprava Talina (posle sprovedenog referenduma) implementirala zbog pozitivnih socijalnih, ekonomskih i ekoloških rezultata koje je uvođenje besplatnog javnog prevoza u Belgiji, Holandiji, Francuskoj, Poljskoj, Mađarskoj i ostalim evropskim zemljama donelo njegovim stanovnicima i društvu."

2 comments:

 1. Nice initiative in Belgrade who is subsidizing public transportarion with more than 80%. Btw, Belgrade is one of most poluted cities in Europe.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne znam odakle vam ti podaci o zagadjenju, ali sigurno nisu ni sa kakve zvanicne statistike gde naveliko prednjace zemlje Beneluksa (Belgija, Holandija, Luksemburg) zbog velike koncentracije brodskog (velike luke), a samim tim i drumskog saobracaja. Dodatno, velika vecina zaposlenih ide kolima na posao jer su radna mesta neretko i po 50ak km od mesta zivljenja. Ziveo sam sad 6 meseci u Belgiji i za to vreme bila su 4 upozorenja da je ogranicena maksimalna brzina na autoputu zbog zagadjenja i to se radi na nivou citave zemlje, pa sad vi shvatite koji to stepen zagadjenosti vazduha.
   Nisam mogao da verujem, ali ovde u Bg-u je vazduh ko sa Himalaja u odnosu na ceo taj deo Evrope.

   Delete